Kurser


Anmälan sker via mejl, där du berättar vilken kurs du vill gå samt vad du har för hund.
Välkommen!

Dagishundar på Hundlyckan har 10% rabatt.


GRUNDKURS

DATUM: Torsdagar 25/4, 2/5, 9/5, 16/5, 23/5
TID: 18.45-20.15
PLATS: Grönområdet mittemot Eklunda skolan (Hagmarksgatan 15), Örebro
PRIS: 1100:-
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 11/4, max 8 deltagare.

Här jobbar vi med bland annat kontakt, samarbete och kommunikation, sitt och ligg, stanna kvar, koppelgående och inkallning. Vi tränar på hantering och hur man hälsar fint på människor. Stort fokus ligger på passivitet samt grunder för ett fint samspel mellan hund och förare och för att få en sån trivsam vardag som möjligt. 

Vi kommer att diskutera stress, belöningar, störningar och olika inlärningssätt och självklart finns det massor med tid till alla frågor du vill ha svar på.

Kursen passar dig med en hund på minst 6 månader.

Instruktör: Sara Rasmusson

 


FORTSÄTTNINGSKURS

DATUM: Torsdagar 25/4, 2/5, 9/5, 16/5, 23/5
TID: 17.00-18.30
PLATS: Grönområdet mittemot Eklunda skolan (Hagmarksgatan 15), Örebro
PRIS: 1100:-
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 11/4, max 8 deltagare.

Kursen är tänkt som en fortsättning på Grundkursen (eller likvärdig kurs), där vi tränar vidare på bland annat kontakt, sitt/ligg/stå kvar, passivitet, hur man hälsar fint på människor, koppelgående och inkallning. Självklart med svårare störning och högre krav på våra hundar. Vi kommer att prata belöningar och störningar, hur vi lägger upp träningar med våra hundar för att utvecklas, förebyggande och åtgärder vid dragkamp i kopplet samt mycket tid för frågor och diskussion. 

Kursen passar dig med en hund över 1 år, önskvärt att du gått Grundkursen eller en liknande kurs för en annan instruktör - men detta är inget krav. Tänk bara på att störningarna här är svårare så det är bra om hunden är van att vara i kursmiljö.

Instruktör: Sara Rasmusson

 


LUGN & FOKUSERAD

DATUM: Måndagar 29/4, 6/5, 13/5, 20/5, 27/5
TID: 18.30-20.00
PLATS: Hundlyckan
PRIS: 1100:-
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 15/4, max 8 deltagare

Har du en hund som fått smuts i öronen och kommit in i den härliga unghundsperioden där det mesta är roligare än matte och husse? Du kanske vill ut och tävla men har lite svårt att hitta fokuset när det är andra hundar runt om kring? Eller vill du kunna ha med hunden på stan, till kompisar, till släkten på jul och veta att hunden klarar av att lägga sig ner för att ta det lugnt även i den miljön? Är hunden minst 6 månader är detta kursen för er!

Vi kommer att träna massor med passivitet - att kunna ligga och sova på sin filt även utanför hemmet, ta fram verktygen för att visa hunden hur man hälsar på släkten utan att äta upp deras näsor, hitta hundens av och på knapp, stadga i sitt och ligg trots att vi kramar om kompisen på stan, samt fokus/kontakt-övningar.

Vi kommer att gå igenom stress hos våra hundar och hur vi både förebygger och åtgärdar det. Vi pratar belöningar och störningar, olika inlärningssätt och hur vi ska välja vilka verktyg vi använder i vilken situation. Vi tittar på din hund som individ och tar reda på just din hunds bästa belöningar och värsta störningar. 

Instruktör: Sara Rasmusson

 


TEMAKVÄLLAR

TID: Onsdagar 18.30-19.30
PLATS: Grönområdet mittemot Eklunda skolan (Hagmarksgatan 15), Örebro
PRIS: 250kr/tillfälle

Instruktör: Sara Rasmusson

 

KOPPELGÅENDE:

Datum: 6/3, 13/3
Sista anmälningsdag: 1 vecka innan kurstillfälle. Minst 3 deltagare

Är det en dragkamp på promenaden eller har ni inte nått riktigt drömbilden av hur du vill att era promenader ska se ur? Dessa tillfällen lär vi oss hur vi går till väga när hunden drar och vilka övningar vi kan använda i förebyggande syfte för att få de drömpromenaderna vi vill ha.

 

INKALLNING: 

Datum: 20/3, 27/3
Sista anmälningsdag: 1 vecka innan kurstillfälle. Minst 3 deltagare

Vill du känna dig tryggare att kunna ha din hund lös? Eller kunna släppa hunden i en rastgård och veta att hunden kommer på inkallning när det är dags att gå hem? Här får du övningarna för att träna upp en superbra inkallningssignal samt hjälp med hur du ska tänka när du tränar hemma.

 

KLICKER:

Datum: 17/4, 24/4
Sista anmälningsdag: 1 vecka innan kurstillfälle. Minst 3 deltagare

Har du fastnat i ett mönster där du bara tjatar fram det beteendet du vill ha? Eller har du precis köpt en klicker men inte vet hur du ska börja? Eller vill du bara ha nya idéer på vad du kan träna med hjälp av klicker? Vi kommer klicka in hundarna och ni får verktygen att träna bakdelskontroll, stänga köksluckor, trycka på lampknappar, ta av dig dina strumporna eller kanske lära hunden städa undan sina leksaker efter sig själv. Allt är möjligt med en klicker! Har du något specifikt önskemål på trick eller beteende du vill träna - skriv det i anmälan.

 


 

Välkommen till HundlyckanKontakt: [javascript protected email address]

Öppettider: 06.30-18.00

Godkänd av länsstyrelsen.
Innehar F-skatt. 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)